Ann-Sophie Ververken

Ann-Sophie Ververken

“De drang om mooie dingen te maken als gevolg van de confrontatie met de wereld.”

Mijn werk ontstaat vooral uit met de hand opgebouwde stukken. Zo maak ik onder andere de collectie van Element. Urnen voor het bewaren van as die passen in het interieur en als interieurelement op zich. Bij het maken ervan wordt aandacht geschonken aan de esthetische schoonheid en de kwalitatieve eigenschappen. Ze wordt uiteindelijk voor iemand gemaakt. Ieder stuk is uniek. Ik werk met planten en natuurlijke elementen die ik in mijn directe omgeving vind. Deze zijn dus ook voor een groot deel seizoensgebonden.

Op dezelfde manier maak ik ook decoratieve interieurelementen. Meestal zijn dit schaalvormen, bloempotten en windlichten. Dit in verschillende afmetingen.

Daarnaast doe ik ook ingrepen op schalen of tassen die Renaat gedraaid heeft. Ik bewerk ze met slib of doe er een ingreep op die invloed heeft op de vorm.

Renaat Steurbaut

Renaat Steurbaut

“Vormen omvatten leegtes, het is de grens die ons bezig houdt.”

Ik start vanuit een functioneel onderwerp en benader tegelijk het object los van alleen de functie. Hierbij maak ik, alvorens ik start, een keuze van kleisoort en glazuurtype die ik er later op zal zetten. Functie en esthetiek voeren een conversatie. Het is een dualiteit die zich afspeelt in mijn hoofd. Bij het maken van een servies primeert de functie. Bij het maken van een op zichzelf staand interieurelement primeert mijn gevoel.

Het doel van het object is belangrijk alsook de wil van de klei. Niet elke kleisoort en glazuur of combinatie is geschikt voor het doel dat je voor ogen hebt.

Ik laat mij inspireren door wat mij dagelijks omringt: architectuur, interieur, geschiedenis, traditie. Ik ben op zoek naar wat juist is. Start vanuit een emotionele zoektocht die zich verder manifesteert in vorm, kleur, textuur.

Marnick Ververken

Marnick Ververken

“Perfectie nastreven, de klant tevreden stellen en mij amuseren in wat ik doe.”

Waar ik de meeste voldoening uit haal is de tevredenheid en dankbaarheid van mijn klanten zien, door hun interieur te transformeren in de mooie warme huiskamer, vernieuwde badkamer of gezellige keuken.

Ik speel graag in op de wensen van mijn klanten en overloop met hen de mogelijkheden die ik zie. Samen met mijn dochter, die opgegroeid is met haar vader als vakman, geef ik interieuradvies. De doelstelling die we voor ogen hebben is een prachtig resultaat bekomen die zowel ons als de klant tevreden stelt.

Als schilder ben ik gespecialiseerd in interieurtechnieken. Ik heb jarenlang mijn klanten bediend met het interieur of exterieur te transformeren in een nieuwe look. Gaandeweg leerde ik in een wereld van verandering meer en meer werken met natuurlijke materialen en ecologische verven. Bij Atelier Arena sta ik in voor glazuurwerk van keramiek met een spuittechniek. Hiervoor komt mijn vakkennis ook van pas.