DSCF6590.jpg

designer/maker

Van uit een visie op ontwerpen en maken, zijn we gestart met creëren en aanbieden van onze interieurobjecten. We maken, wat men noemt, functionele keramiek (schalen, vazen, servies en urnen), maar ook zuiver artistieke stukken. Bij alles wat we maken vertrekken we van uit een oervorm (bijvoorbeeld bol) of functionele vorm (bord, kom, schaal, vaas,...). Hierop voeren we een ingreep op uit die de limiet opzoekt. Dit kenmerkt onze eigenheid. We proberen de primaire functie te overstijgen.

We zijn met klei gestart zonder hierin een opleiding te hebben gehad. We halen onze kennis uit wat we lezen en zien van belangrijke keramisten en pottenbakkers van over de hele wereld. Dit kan in boeken zijn, of op hun website, technische uitleg op Youtube of inspirerende blogs op Instagram. Wanneer we de tijd hebben en de gelegenheid zich voor doet bezoeken we een keramist in zijn eigen atelier of eventueel tijdens een masterclass. Natuurlijk kopen we dan ook een uniek stuk voor onze eigen collectie.

Typografie impliceert dat we nadenken over en rekening houden met de witruimte en de tekst die tevoorschijn moet komen. We zijn hiermee vooral werkzaam in de uitvaartwereld. Wij benaderen een gedenksteen, grafzerk, urnegraf vanuit de naam die erop komt.

Ons atelier is zowel onze werkplek als de plaats waar we de urnen en interieurobjecten in een warme, aangename setting willen tonen. Het is de ruimte waar inspiratie en verwondering elkaar ontmoeten en vorm krijgen in onze creaties!

Kom gerust langs, je bent van harte welkom!