DESIGNER / MAKER

Werkend vanuit ons atelier te Beernem vormen we Atelier Arena, vanuit onze visie op ontwerp, maken we creaties. Belangrijk voor ons is eigenheid, visie, functie, esthetiek. Dit alles moet in evenwicht zijn. We werken met de materialen keramiek, brons en inox. Je kan bij ons terecht voor servies, urnen en belettering, alsook voor artistieke interieurelementen.

Ann-Sophie Ververken

Ann-Sophie Ververken

“De drang om mooie dingen te maken als gevolg van de confrontatie met de wereld.”

Mijn werk ontstaat vooral uit met de hand opgebouwde stukken. Zo maak ik onder andere de collectie van Element. Urnen voor het bewaren van as die passen in het interieur en als interieurelement op zich. Bij het maken ervan wordt aandacht geschonken aan de esthetische schoonheid en de kwalitatieve eigenschappen. Ze wordt uiteindelijk voor iemand gemaakt. Ieder stuk is uniek. Ik werk met planten en natuurlijke elementen die ik in mijn directe omgeving vind. Deze zijn dus ook voor een groot deel seizoensgebonden.

Op dezelfde manier maak ik ook decoratieve interieurelementen. Meestal zijn dit schaalvormen, bloempotten en windlichten. Dit in verschillende afmetingen.

Daarnaast doe ik ook ingrepen op schalen of tassen die Renaat gedraaid heeft. Ik bewerk ze met slib of doe er een ingreep op die invloed heeft op de vorm.

Renaat Steurbaut

Renaat Steurbaut

“Vormen omvatten leegtes, het is de grens die ons bezig houdt.”

Ik start vanuit een functioneel onderwerp en benader tegelijk het object los van alleen de functie. Hierbij maak ik, alvorens ik start, een keuze van kleisoort en glazuurtype die ik er later op zal zetten. Functie en esthetiek voeren een conversatie. Het is een dualiteit die zich afspeelt in mijn hoofd. Bij het maken van een servies primeert de functie. Bij het maken van een op zichzelf staand interieurelement primeert mijn gevoel.

Het doel van het object is belangrijk alsook de wil van de klei. Niet elke kleisoort en glazuur of combinatie is geschikt voor het doel dat je voor ogen hebt.

Ik laat mij inspireren door wat mij dagelijks omringt: architectuur, interieur, geschiedenis, traditie. Ik ben op zoek naar wat juist is. Start vanuit een emotionele zoektocht die zich verder manifesteert in vorm, kleur, textuur.

Marnick Ververken

Marnick Ververken

“Perfectie nastreven, de klant tevreden stellen en mij amuseren in wat ik doe.”

Waar ik de meeste voldoening uit haal is de tevredenheid en dankbaarheid van mijn klanten zien, door hun interieur te transformeren in de mooie warme huiskamer, vernieuwde badkamer of gezellige keuken.

Ik speel graag in op de wensen van mijn klanten en overloop met hen de mogelijkheden die ik zie. Samen met mijn dochter, die opgegroeid is met haar vader als vakman, geef ik interieuradvies. De doelstelling die we voor ogen hebben is een prachtig resultaat bekomen die zowel ons als de klant tevreden stelt.

Als schilder ben ik gespecialiseerd in interieurtechnieken. Ik heb jarenlang mijn klanten bediend met het interieur of exterieur te transformeren in een nieuwe look. Gaandeweg leerde ik in een wereld van verandering meer en meer werken met natuurlijke materialen en ecologische verven. Bij Atelier Arena sta ik in voor glazuurwerk van keramiek met een spuittechniek. Hiervoor komt mijn vakkennis ook van pas.

KERAMIEK

We maken functionele keramiek, namelijk urnen, vazen en schalen. Hierbij vertrekken we altijd vanuit een oervorm waarop we een ingreep uitvoeren die ons toelaat de limiet op te zoeken. Dit kenmerkt onze eigenheid. We willen hiermee de primaire functie overstijgen.

Onze urnencollectie, ELEMENT, kunt u vinden bij de uitvaartondernemer in uw buurt. Op de website van Element vindt u het gamma en de verdelerslijst: www.elementurn.eu

TYPOGRAFIE

www.bertolotti.be
Dit houdt in dat we nadenken over en rekening houden met de witruimte en de tekst die tevoorschijn moet komen. We zijn hiermee vooral werkzaam in de uitvaartwereld. Wij benaderen een monument, grafzerk, urnegraf, maar ook huisnummers en naamplaten vanuit het opschrift zelf. Het idee wordt een schets en de schets wordt een ontwerp dat uitgevoerd wordt in het materiaal dat best past bij de totale vormgeving. Dit is ofwel brons, ofwel inox. Voor de uitvoering werken we samen met een Italiaans atelier, ook een familiebedrijf, Bertolotti. De verkoop en plaatsing wordt verzorgd door professionelen in de uitvaartsector.