Marnick Ververken

Ik ben gespecialiseerd in interieurtechnieken.
Ik werk met natuurlijke materialen zoals klei, kalk en katoendoek.
Ik kom met u bespreken wat er in uw interieur past.
Alle werken worden door mij persoonlijk uitgevoerd.

Zo kunt u rekenen op mijn kwaliteitsnorm.


Ik ben 59 jaar (°1958) en ben geboren in Ieper. Ik was als jonge student geïnteresseerd in architectuur maar op school was ik een speelvogel. Ik haalde mijn diploma als elektricien en deed een vakantiejob bij een schilder. Ik was gemotiveerd en leerde al gauw mijn creativiteit te uiten in het interieur.

Ik heb bij drie werkgevers gewerkt.
In 1976 ben ik gestart bij mijn eerste werkgever. Werken bij mijn eerste baas was een goede start om algemene zaken leren. Mijn tweede werkgever had een high-end klantenbestand, en daar heb ik geleerd om heel secuur te werken en verfijnd te werk te gaan in de afwerkingsgraad. Bij mijn derde baas deed ik enorm veel werken in katoendoek. Daarbij werd een grote portie zelfstandig werken vereist. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in naadloos katoendoek aanbrengen op grote oppervlakten.

In 1991 nam mijn carrière een andere wending toen ik als zelfstandig ondernemer mijn zaak oprichtte. Vele van mijn vaste klanten zullen mij kennen onder de naam MV-Decor. Ik heb jarenlang mijn klanten bediend met het interieur of exterieur te transformeren in een nieuwe look.
Gaandeweg leerde ik in een wereld van verandering, meer en meer werken met natuurlijke materialen en ecologische verven.
Ondertussen heb ik me hierin gespecialiseerd en ben ik heel toegepast gaan werken met decoratieve technieken. Ik ga aan de slag met een brede waaier aan mogelijkheden: gaande van de zuiderse charme van mediterrane landhuizen, ambachtelijke kleistuc technieken tot strakke betonlook. Glad gepolierd of mat met korrel en structuur. 
Ik plaats dit in interieurs, toonzalen, winkels, ateliers, burelen, openbare ruimtes, landhuizen, … 
 


“Wie zich laat inspireren door architectuur,
laat zich verleiden door één van deze unieke toepassingen.”

 
 

klei

Op deze foto zet ik een mengsel van klei met vezels op de muur met een stucmes. Dit droogt uit en verhard tot een prachtig, levendig geheel.
De tekening en structuur zijn uniek en eigen aan de persoon die ze op de muur zet.

 

Vochtige klei kan je kneden in gelijk welke vorm. Ook op de wand kan je kleistuc naar je hand zetten door er oneffenheden of lijnen in aan te brengen die de structuur van het oppervlak uniek maken. Vroeger haalde men de klei rechtstreeks uit de grond en gebruikte men deze voor het bezetten van wanden. Met een grove borstel werd de klei bewerkt  en geëffend waardoor de bezetting dat typische reliëf van korrelige strepen en putjes kreeg.

 
 

 
kalk.jpg

kalk

Hier zie je me een stuctechniek toepassen, op basis van kalk en marmerpoeder, die zich qua stijl laat inspireren door de eeuwenoude Marokkaanse paleizen en hun geraffineerde decoraties. Dit geeft een sober, zacht en fluweelachtig effect op binnenmuren.

 

Ik maak gebruik van kalk (fijnkalk of hydraulische kalk), waarbij ik, in functie van het gewenste resultaat, ofwel kwarts, marmerpoeder, cement, mica, of pigment toevoeg. 

 
 

 
 

In Atelier Arena zijn we gespecialiseerd in interieur en kunt u beroep doen op kleuradvies, advies over technieken en materialen die wij u aanbieden om uw interieur een boost te geven of een totale transformatie te ondergaan.